Evryviades Sklavos (a.k.a. Vladis) is undoubtedly among the most cult Greek wine producers. By overcoming the logic of biodynamic cultivation, he now applies the Italian version of homodynamic. Almost no interventions, native yeasts, and sulphites at the lowest levels make Vino di Sasso from Cephalonia unique. Vino di Sasso means "wine of the stone" and it was perfectly justified if you consider the barren limestone soils in which Robola is grown.
Now think of intensity, body, minerality, citrus aromas, and acidity at the max. Add a salty feel and awesome evolutionary potential and you begin to feel what awaits in your glass.
It can wait for you for at least 5 years.
Vino di Sasso ΠΟΠ
Ρομπόλα
Κεφαλονιά
Βιοδυναμικό
Τα αμπέλια φύονται σε οροπέδιο ασβεστολιθικής πέτρας μέχρι και 850μ υψόμετρο και τα φυτά είναι αυτόριζα. Η τεχνική οινοποίησης είναι με φυσικούς τρόπους αυθόρμητη ζύμωση και τις γηγενής ζύμες και χαμηλά επίπεδα θειώδους. Η εξαιρετική αυτή ποικιλία δίνει κρασιά με ορυκτή φινέτσα, με υψηλή οξύτητα και αρώματα μύτης minerals και ελαφριές νότες ανθέων ενώ στα αρώματα του στόματος επικρατούν τα ορυκτά και η μακρά, αλλά και υφάλμυρη επίγευση.
Φρέσκο ψάρι με σος λεμονιού ή μακαρονάδα με σολομό σβησμένη με Ρομπόλα.
Θερμοκρασία δοκιμής 13C
- Country
- GREECE
- Region
- KEFALONIA
- Vintage
- 2021
- Producer
- SCLAVOS-ZISIMATOS
- Item code
- 006092003